Skip to main content

Framtidens förarbevisutbildning utvecklas i norr

PRESSMEDDELANDE                                                                                                 2020-06-01

Framtidens förarbevisutbildning utvecklas i norr

Förarbevisutbildningen för snöskoter är obligatorisk sedan 1 januari 2000. Mycket har hänt, men utbildningen har i princip stått stilla. Detta gör att SNOFED och Wärdell utbildningar känner att tiden är mogen för att lyfta förarbevisutbildningen till en helt ny nivå med ett helt nytt tankesätt där innehållet i utbildningen bättre speglar nutidens maskiner och möjligheter. Därför kommer SNOFED och Wärdell utbildningar redan till hösten 2020 köra igång ett nytt utbildningsprogram för deras utbildare där stort fokus kommer att läggas på den praktiska delen samt lavin- och säkerhetstänk.

För att kunna behålla vår underbara natur och skoteråkningen krävs det att alla skoteråkare börjar ta eget ansvar utifrån lagar, regler, körteknik och säkerhet. SNOFED och Wärdell utbildningar har därför skapat en ny utbildningsfilm som ett komplement till den nya förarbevisutbildningen. Filmen belyser på ett enkelt sätt den körtekniska delen i dagens sätt
att köra snöskoter. Dessutom har SNOFED och Wärdell utbildningar skapat Facebooksidan Förarbevisutbildning som ska inspirera och underlätta för de elever som vill hitta rätt utbildning.

  • Skickliga förare har roligare och tar sig hem varje gång, säger Thomas Wärdell, VD på Wärdell Utbildningar. Genom det här tankesättet så behåller vi vår hållbara skoteråkning.

SNOFED och Wärdell utbildningar är övertygade om att denna satsning kommer att lyfta deltagarnas kompetens och säkerhetstänk, vilket också kommer att vara av betydelse för att bibehålla en hållbar skoterturism där vi värnar om miljön och medmänniskor.

Om detta känns rätt och spännande, tveka då inte att kontakta oss för mer information om vårt utbildningsprogram.

Ha en skön och trevlig sommar, så laddar vi inför en ny och spännande skotersäsong!

Kontakt:

Mats Berglund
UTBILDNINGSCHEF
SNOFED

070-385 23 30
mats.berglund@snofed.se

Thomas Wärdell
VD
Wärdell Utbildningar

070-603 00 21
terrain.events@gmail.com