Distansutbildning
förarbevis snöskoter

Nu kan du anmäla dig till SNOFED:s förarbevisutbildning på distans fördelat på fyra tillfällen, totalt ca 7 klocktimmar. Under den första träffen, på ca 20-30 minuter, testar vi tekniken och bekantar oss med den samt mer detaljerat går igenom kursens innehåll och upplägg.

Kursen är i stort sätt uppbyggd som våra traditionella förarbevisutbildningar i lektionssal, vilket gör det enkelt att hänga med.

Vi kommer att gå igenom delar som exempelvis trafikregler, teknik, miljö, våra personliga förutsättningar samt straff, påföljder och säkerhet.

Efter att vi är klara med den teoretiska delen i utbildningen så får du ett intyg som styrker detta. Du kan sedan ta kontakt med någon av våra samarbetspartners som ligger under vårt utbildningstillstånd för att boka en tid för praktik och examination. Den praktiska delen är på minst 3 klocktimmar.

För att få genomföra den praktiska delen i utbildningen måste du vara minst 15 år och 9 månader fyllda. För att få genomföra examinationen måste du ha fyllt 16 år vid provtillfället.

För att kunna deltaga i vår distansutbildning behöver du en dator/surfplatta, webbkamera, headset och en stabil internetuppkoppling.

I god tid innan kurstillfället skickar vi utbildningsmaterialet samt grundläggande information till den adress som du har angett i din anmälan. Du behöver också skicka/maila in en bild på dig och din ID-handling där både du och din ID-handlingen syns tydligt och läsbar i bild.  Detta för att vi ska kunna vara säkra på att det är rätt person som går utbildningen, vilket också är ett krav från Transportstyrelsen.

För att erhålla ett kursintyg måste du ha varit med hela kursen. Vid eventuell sjukdom eller annan frånvaro går det bra att komplettera med extra pass.

Priset för den teoretiska delen i vår distansutbildning kostar 2000 kr. Avgiften för den praktiska delen, vilken du erlägger till den anordnare du väljer, kan variera från ca 1500 kr och uppåt, vilken även täcker kostnaden för din examination.

I kartan här nedan kan du se vilka ställen som idag erbjuder praktisk utbildning & examination och som du kan välja emellan. Du kan bara slutföra din utbildning hos någon som ligger under vårt utbildnings- och examinationstillstånd. Fler platser tillkommer efterhand.

Välkommen med din anmälan så kontaktar vi dig.
/SNOFED

Här kan du genomföra din praktik & examination

Postnummer
Radie:

Klicka här och följ oss på Instagram

Klicka här och följ oss på Facebook

Passa på och handla i webshoppen! HANDLA