Glasögonmodeller promilleglasögon

 

-- Fatal Vision dizzy

Här nedan följer det modellutbud som i dag finns att tillgå avseende Fatal Vision (promilleglasögonen). Här framgår även inom vilket promilleområde respektive glasögonmodell avser att simulera samt hur de är tänkta att användas.

 

 


-- White clear-- White shaded

 


WHITE LABEL (< 0,6‰) Den försämring som tillhandahålls av de här glasögonen är idealisk att använda vid presentationer där man utbildar om ämnesomsättningshastigheter och hur även den minsta synförsämring pga. alkohol kan få förödande konsekvenser. Många kunder använder de här glasögonen för att demonstrera säkerheten i arbetsplatsprogram och även i program som fokuserar på det faktum att försämringen börjar med den första drinken.

 


-- Bronze clear-- Bronze shaded


BRONZE LABEL (0,7-1,0‰) Den här simulerade försämringsnivån är en av de mest populära nivåerna som vi erbjuder på grund av dess realistiska effekter, med en uppskattad alkoholkoncentration i blodet på 0,7-1,0‰. Många av våra kunder kan direkt använda de här glasögonen i befintliga presentationer som riktar sig mot lagar för bilkörning och konsekvenser vid försämrad körning.

 


-- Red clear-- Red shaded

 


RED LABEL (1,2-1,5‰) Den här försämringsnivån utvecklades i respons till de många förfrågningarna från engagerade kunder (till Innocorp Ltd). Glasögonen Red Label simulerar en uppskattad alkoholkoncentration i blodet på 1,2-1,5‰ och fyller behovet för simuleringar mellan försämringsgraderna Bronze Label och Silver Label.

 


-- Silver clear-- Silver shaded

 


SILVER LABEL (1,7-2,0‰) Glasögonen Silver Label är de ursprungliga Fatal Vision-glasögonen. Sedan premiären 1996 har den här försämringsnivån blivit ett viktigt verktyg för att göra människor medvetna om följderna av alkoholintag samt förhindra överdrivet alkoholintag för polismyndigheten, skolor, universitet, det militära, hälsa och sjukvård, bolagssäkerhet, juristgrupper, regeringsorganisationer för säkerhet på vägar, körskolor och många andra säkerhetsgrupper runt om i världen.

 

De här glasögonen simulerar en alkoholkoncentration i blodet på 1,7-2,0‰ och visar en hög felfrekvens när de används vid "Standard Field Sobriety Tests" (nykterhetstester).

 


-- Blue goggles

 


BLUE LABEL (Droger eller andra substanser än alkohol) De här glasögonen ger extrem suddighet och dubbelseende vilket många av våra kunder associerar med försämrad syn pga. missbruk av annat än alkohol. Medan Blue Label-glasögonen inte simulerar en specifik drog eller försämringsnivå, är den här produkten populär hos våra kunder för att använda vid presentationer som kräver simulering av synförsämring pga. droganvändning.

 


-- Black clear-- Black shaded

 

 


BLACK LABEL (2,5‰+) Simulerar uppskattad alkoholkoncentration i blodet på 2,5‰. Black Label-glasögonen utvecklades för att hjälpa våra kunder att utbilda sina grupper om riskerna med högt intag av alkohol eller överdrivet alkoholintag. De här glasögonen har även ett extra syfte att inte enbart fokusera på försämrad bilkörning, utan även på en del ofta förbisedda konsekvenser av högt alkoholintag, såsom alkolholförgiftning, våldtäkt, könssjukdomar och oönskad graviditet.

 


-- TVL bronze red silver

 


VAD ÄR TUNNELSEENDE OCH TVL?
Personer som har druckit relativt måttliga mängder alkohol kan uppleva ett minskat perifert seende, och det är mindre troligt att dessa uppfattar eller känner igen föremål och signaler utanför det centrala visuella fältet. Den här förändringen i fokus och bedömning kan beskrivas som tunnelseende. En person som upplever tunnelseende kan fokusera på ett objekt rakt framför sig, men inte vara medveten om vad som händer utanför deras centrala synfält. De blir inte medvetna om en bil, en person eller ett djur förrän detta har förflyttats från deras yttre synfält till deras centrala synfält där det kan vara för sent att reagera på ett säkert sätt.

 

Tunnel Vision Lenses (TVL) är en uppsättning självhäftande linser som man fäster på Fatal Vision-glasögonen vilket begränsar personens yttre synfält. Det finns tre nivåer av TVL som hör samman med ökande grader berusning, alkoholkoncentration i blodet på 1,0, 1,5 och 2,0‰ med minskat yttre synfält.

 

-- TVL silver peel

HUR FUNGERAR TVL?
När polisen misstänker att en bilförare är berusad kan polismannen genomföra ett test för att avgöra personens alkoholkoncentration i blodet. En person som har utbildats i att utföra ett HGN-test kan bedöma en persons alkoholkoncentration i blodet baserat på när deras ögonmuskler inte längre smidigt kan följa ett föremål som förflyttar sig utanför deras synfält. När en polisman för fingrarna över en persons synfält börjar ögat darra vid de vinklar som beskrivs nedan och som motsvarar deras alkoholkoncentration i blodet.

 

TVL finns i tre nivåer och simulerar en uppskattad förlust av vidvinkelseende som motsvarar de vinklar där ögonen börjar darra enligt mätningar vid ett HGN-Test. Med Fatal Vision-glasögonen och TVL upplever deltagarna tunnelseende. TVL minskar användarens vidvinkelseende och deras syn fokuseras mer direkt framför dem; vilket visar vilken inverkan det har att man inte uppfattar vad som pågår utanför synfältet rakt fram.

Bookmark and Share

 


-- TVL SKCC

 


STARTER KIT En komplett väska med sex olika typer av glasögon (enligt önskemål) samt TVL-linser.

 


-- ZeroTol_Logo_Swedish_0.0.jpgLadda ner pdf-filer

 

-- Fatal Vision liten Information Fatal Vision

 

-- Fatal Vision liten Glasögonmodeller

 

-- Fatal Vision liten Exempelövningar

 

-- Fatal Vision liten TVL Quickstart eng

 

-- Fatal Vision liten TVL Quickstart sve

 

-- Adobe För att öppna pdf-filer krävs programmet Acrobat Reader i datorn. Programmet kan fritt laddas ner här.

 


-- thorprofil_kontakt.jpgAnders Thor

Thorprofil

070-581 59 88

Säljare & informatör

Fatal Vision Produkter

 


rollup_snofed

Sökfunktion