Vad är Fatal Vision promilleglasögon?

 

-- Fatal Vision dizzy

Vad är Fatal Vision(r)
Innocorp, Ltd. presenterade Fatal Vision(r) på Wisconsin Governor´s konferens om motorvägssäkerhet i juni 1996. Innocorps uppdrag är att främja säkerhet i skolan och samhället och att verka för minskad dödlighet orsakad av alkohol och andra droger genom innovativa, interaktiva och roliga utbildningsprogram.
 
- När folk själva upplever en fysisk nedsättning, fastnar det i minnet!
 
Vad är Fatal Vision(r) simulatorglasögon?
Fatal Vision(r) är ett specialdesignat och specialtillverkat par glasögon som simulerar den visuella nedsättning som orsakas av alkohol och andra droger. Man ser relativt skarpt med glasögonen, men bilden förvirrar hjärnan. Bäraren upplever en försämrad balans, vilket är en av effekterna av berusning. Både bäraren och de som iakttar blir övertygade om att en sådan nedsättning gör att aktiviteter med kända risker, till exempel framförandet av fordon, blir mycket farliga.
 
EFFEKTEN BESTÅR..... Den underliggande principen med Fatal Vision(r)-programmet är att visa hur snabbt en fysisk nedsättning kan göra att det som är roligt får katastrofala följder. Programmaterialet kommer att hjälpa dig att demonstrera denna kraftfulla princip. När folk själva upplever en fysisk nedsättning medan de försöker utföra en uppgift, går budskapet fram. Forskning visar att personer som lär sig av praktisk erfarenhet minns två till fyra gånger mer jämfört med personer som lär sig av att bara lyssna eller av att lyssna och se.
 
-- package_first_step_l.jpgHur används glasögonen egentligen?
Polistjänstemän och skolor
använder glasögonen på många olika sätt. Ett vanligt sätt att använda dem är i program mot rattonykterhet. När en polistjänsteman eller en lärare genomför en presentation om fysiska nedsättningar som orsakas av alkohol och andra droger är glasögonen ett unikt sätt att få fram poängen med presentationen.
 
Polisen har även använt glasögonen för att utbilda sin egen personal. När polistjänstemän genomgår utbildning där observation av alkohol/drogrelaterat beteende ingår brukar instruktörerna ge några av deltagarna alkohol för att de ska utgöra testpersoner under observationen. Sådana övningar har alltid varit ett stort bekymmer för polischeferna, men de har varit oundvikliga. Nu kan polistjänstemännen iaktta det nedsatta beteendet som en deltagare med Fatal Vision(r)-glasögon uppvisar. Detta gör utbildningen säkrare och mindre komplicerad för alla berörda parter.
 
Körskolelärare ser fördelarna med att ha Fatal Vision(r)-glasögonen som en rutindel i sina utbildningsprogram. De mest dramatiska effekterna av att använda Fatal Vision(r)-glasögon har varit att eleverna omedelbart blir uppmärksamma och faktiskt intresserade av ämnet som diskuteras. De blir inte uttråkade av presentationen utan dras snarare med i förevisningen. När de har sin fulla uppmärksamhet riktad mot presentationen är de mottagliga och redo för de viktiga lärdomarna.

 

-- ATV promilleglasögon

Säkerhetsansvariga i alla branscher som innehar en bilpark kan enkelt ta med Fatal Vision(r)-glasögonen som en del i sin tjänsteutbildning. Utbildning för att öka medvetenheten om nedsättningar på grund av alkohol och andra droger är nödvändig i alla professionella körutbildningar.

 

Fatal Vision(r)-glasögon kan utgöra skillnaden mellan en rutinmässig, tråkig och uttjatad lektion om alkohol och ett effektivt, intressant utbyte som leder till bättre och säkrare bilförare.


Foto: Mikael Johansson, SNOFED


-- ZeroTol_Logo_Swedish_smartaVal.jpgGymnasie-/universitets- och högstadielärare kan använda Fatal Vision(r) som en integrerad del i sina alkohol- och drogutbildningsprogram. De flesta skolor och lärosäten i landet (USA) har idag ett proaktivt sätt att hantera alkohol- och andra drogproblem. Fatal Vision(r)-glasögon kan vara en viktig del i den kampanjen. SNOFED använder med stor framgång Fatal Vision vid studiehandledar- och examinatorutbildningar, förarbevisutbildningar för snöskoter, terränghjuling och moped samt vid mässor och seminarier.

 

Bookmark and Share

 


-- Fatal Vision impairment levels

 

 


-- Fatal Vision-- Fatal Vision blå

 


Jag/vi tycker detta låter intressant och vill bli kontaktade för ytterligare information och eller ett offertförslag. Fyll i nedanstående formulär eller ring direkt till vår säljare.

 


-- thorprofil_kontakt.jpgAnders Thor

Thorprofil

070-581 59 88

Säljare & informatör

Fatal Vision Produkter

 


Ladda ner pdf-filer

 

-- Fatal Vision liten Information Fatal Vision 

 

-- Fatal Vision liten Glasögonmodeller

 

-- Fatal Vision liten Exempelövningar

 

-- IQ_logo_reflex.tifArbetsliv och alkohol

 

-- IQ_logo_reflex.tifTrafik och alkohol

 

-- Pdf-icon Alkoholens påverkan

 

-- Adobe För att öppna pdf-filer krävs programmet Acrobat Reader i datorn. Programmet kan fritt laddas ner här.

 


Nu finns vi även med på don´t drink & drives webb

 

 

-- Don´t drink and drive

 

Till Trafikverkets portal "Don´t drink and drive"

 


-- IQ.bmp

 

Till IQ:s startsida

 


* = Obligatorisk uppgift

Företag/Org**
Kontaktperson**
Telefon**
E-postadress**
Övrigt
Skriv in bokstäverna som du ser i bilden*
Captcha test

rollup_snofed

Sökfunktion